19 Kasım 2011 Cumartesi

Çok Kızgınız


Çocukken televizyonu kullanarak ilerde ünlü bir yıldız ya da bir kral olacakmışız gibi hayal kurdururlar bize. Bunun için çalışın derler. Okula gidin derler. 25 yaşına kadar kafanızı gereksiz, yararsız bilgilerle doldururlar ki düşünemeyesiniz. Bilinçlenemeyesiniz. Artık bunun farkına varmaya başladık. Bunun için ÇOK KIZGINIZ. Bizler sıradan yaşayan sıradan insanlar olarak öleceğiz ve bunun yeni yeni farkına varıyoruz.

Fight Club çok özel bir film. Herkes anlayamaz. Bir çok konuya değinir ama fazla belli etmeden örneğin subliminal mesaj.


Yönetmen David Fincher, film çekiminde normal miktarının 3 katı miktarda film makarası kullanmıştır. Bu da tam olarak 1500 adet makara filme tekabül etmektedir. Film subliminal mesajlar içermektedir.






Bu subliminaller bilerek görünür halde konuldu. Filmi izlediğinizde de göreceksiniz zaten. Filmin bir sahnesinde Tyler sinemada çalışıyor ve sinema filminin arasına birer subliminal kare koyuyor. Kimse gördüğünü anlamıyor ama görmüş oluyor. Subliminal filmde bu şekilde açıklanıyor.


Özet olarak fight club'ı izleyin ve artık uyanın. Siz bu değilsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder