5 Kasım 2011 Cumartesi

Kültür Değişmesi

Hiç düşündünüz mü kültürümüzdeki bu değişimi. Yaklaşık 100 yıl içinde o kadar çok değiştik ki... Batıyı örnek almak batıyı taklit etmeye dönüştü. İkisi arasında çok büyük bir fark var. Belki 20 yıl önceye kadar yabancı müzik dinlenmiyordu. Ama şimdi söyleyin bana favori şarkıcınızı. Katy Perry, Rihanna, Beyonce...

Bizim kültürümüzü değiştirmek istiyorlar ve bunu medyayla, şarkılarla yapıyorlar. Git gide Amerikaya benzemeye başladık. Özellikle 2000 yılından itibaren gelen yeni nesil tamamen batı özentisi oldu. Hanginiz bir Hollywood filmi izlerken "ya şimdi Amerikada olmak vardı ya" demedi ki?

Sahi, nereden çıktı bu Rihanna, Lady Gaga falan? Birden ortaya çıktılar ve dünya çapında ünlü oldular. Rihanna'yı örnek olarak alalım. Bu kadın ilk çıktığında normal, düzgün şarkılar yapan bir sanatçıydı. Daha sonra Jay-z ile çalışmaya başladı. Bu olaydan sonra Rihanna'nın tarzı, şarkıları, klipleri değişmeye başladı. Peki Jay-z ne yaptı da bu kadar değiştirdi onu?




Bilmeyenler için söyliyim, bu işaret piramiti simgeler. İlluminatinin işaretidir. Jay-z, illuminatinin müzik endüstrisindeki şarkıcılarından biridir ve rihanna'yı da bu işin içine sokmuştur.


Rihanna 2004

 rihanna 2008

Rihannaın klibinden. Piramit illuminatiyi, en üstteki göz ise deccali temsil eder.

Böyle resimleri internette bulabilirsiniz. Peki kültürümüzü neden değiştiriyorlar? Tek dünya devletinde karışıklık çıkmasını istemezler heralde değil mi? Evrensel bir müzik, kültür anlayışı aşılıyorlar bize.

İlerleyen yazılarımda İlluminatinin en büyük amaçlarına geçicem.
Bekleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder